Apa khasiat kolagen?


ADAKAH KOLAGEN BERKESAN ? –

FAKTA TENTANG KECANTIKAN Tidak dinafikan bahawa kebanyak iklan berkaitan dengan penjagaan kulit mahupun mencerahkan muka, mesti ada kaitan dengan kolagen ataupun dikenali sebagai collagen dalam Bahasa Inggeris. Hal ini kerana kolagen boleh membantu anda memulihkan kulit, malah lebih daripada itu.

Oleh itu, dalam artikel ini, kami akan menyenaraikan beberapa perkara (termasuk khasiat) berkaitan dengan kolagen .Berikut adalah senarai kandungan artikel ini:

  • Apakah Itu Kolagen?
  • Adakah Kolagen Berkesan?
  • 4 Khasiat Kolagen
  • Kesan Sampingan Penggunaan Kolagen
  • Berapa Lama Kolagen Boleh Bertahan?

Sekiranya anda sudah bersedia, jom pelajari lebih lanjut tentang kolagen ini dan ketahui tentang batasannya.

Apakah itu Kolagen?

Kolagen ataupun collagen merupakan satu protein – satu molekul biologi yang besar – ia mengambil kira-kira 25% hingga 35% kandungan sekeluruhan protein dalam badan kita. Kebiasaannya terdapat di dalam tisu penghubung (connective tissue), seperti tendon, otot dan kulit.

Perkataan kolagen berasal daripada perkataan Greek yang membawa maksud “penghasilan gam” (glue producing). Hal ini kerana, pada zaman tersebut kulit haiwan dibakar dan dijadikan sebagai gam.

Kolagen adalah bahan yang menjadikan kulit kita elastik, kuat dan suci bersih! Badan kita, secara semulajadi menghasilkan kolagen, namun berkurangan mengikut peningkatan umur.

Selain itu, faktor haya hidup juga boleh mengurangkan penghasilannya, seperti amalan merokok, kerap terdedah kepada cahaya matahari dan pemakanan yang tidak seimbang.

Untuk ketahui lebih lanjut akan kelebihan dan khasiat kolagen, sila baca di bawah.

4 Khasiat Kolagen

Kolagen secara umumnya adalah untuk mengembalikan awet muda, namun ia juga boleh memainkan beberapa peranan yang lain. Ikuti serba sedikit khasiat kolagen di bawah:

#1: Khasiat Kolagen Untuk Kulit Berjerawat dan Parutnya

Kolagen mempunyai sejarah kosmetik yang lama, terutama dalam merawat/menghilangkan parut dan kesan jerawat. Dan pada masa yang sama menghilangkan kesan kedut pada muka dan mencerahkan kulit muka.

Untuk kulit berjerawat, kebiasaannya doktor akan menggunakan kaedah suntikan kolagen pada muka. Namun, anda juga boleh memilih produk-produk kolagen yang berasaskan sapuan.

#2: Khasiat Kolagen Untuk Lelaki

Kolagen untuk lelaki mengandungi zink, satu jenis nutrisi yang mencepatkan pemulihan kulit dan mengelakkan pembentukan kelemumur.

Selain itu, kolagen juga boleh membaiki sel dan otot-otot bagi lelaki setelah bersenam ataupun aktiviti fizikal.

#3: Khasiat Kolagen Untuk Kulit Kering

Kolagen sudah lama diamalkan untuk mengembalikan kelembapan kulit dan mengelakkan daripada masalah kulit kering. Selain itu, ia juga boleh memberikan kesihatan kepada kuku dan rambut.

Antara produk kolagen yang baik untuk mengembalikan kelembapan kulit ada dinyatakan dalam bahagian produk-produk pilhan di bawah.

#4: Khasiat Kolagen Untuk Rambut

Setiap helaian rambut anda mengandungi kolagen, dan bahan ini memainkan peranan yang penting untuk menjaga kesihatan rambut secara umum. Namun, oleh kerana faktor- faktor yang tertentu, kadar kolagen akan berkurangan dan menyebabkan masalah keguguran rambut.

Oleh itu, dengan mengambil kolagen Sparkle Diamond, anda boleh mengembalikan kesihatan rambut tersebut.

Berapa Lama Kolagen Boleh Tahan?

Penggunaan kolagen tidak boleh bertahan selama-lamanya, mungkin dalam masa 2-4 bulan sahaja. Setelah kesan tersebut berkurangan, anda perlu menggunakan produk kolagen tersebut semula untuk mendapat hasil yang sama.

Oleh itu, sekiranya anda ingin memulakan penggunaan produk kolagen, anda tidak boleh mengharapkan kesan yang serta merta. Anda perlu menggunakannya untuk beberapa bulan untuk melihat kesan yang positif.

Pengambilan Sparkle Diamond dengan skinbeau adalah kombinasi terbaik untuk pemeliharaan kesihatan dalaman hingga luaran. Sebaiknya amalkan daripada muda dan boleh juga hadiahkan untuk mak ayah supaya diorang pun dapat rasa nikmat kesihatan berpanjangan.

Macam mana nak consume kedua produk ni sekali gus  , haa ada cara nya mudah sahaja 

 

 

Sila tonton VT dari aurawhite ini untuk tahu apa kebaikkan AURAWHITE COLLAGEN

 

Kepada pembaca yang berminat nak dapatkan Aurawhite Collagen atau rangkaian produk aurawhite yang lain boleh whatsapp no ini

+60123888567        atau       +60142399995 

Boleh juga membuat pembelian secara online di dalam website ini www.aurawhite2u.com