GEMUK LEPAS BERSALIN INI TIPS KURUS YANG SANGAT BERKESAN


Sayang awak nampak gemuk sikit itu dari suami yang cakap kalau dari kawan lepas bersalin kau dah nampak berisi sikit ya tak pantang betul ker. Apa perasaan ketika tu nak menangis, nak menjerit atau nak marah. Perasaan itu boleh simpan dalam hati jer..Tapi tak boleh simpan banyak-bayak boleh meletop nanti bahaya tu.

Ini nak share tips lepas bersalin

WAKTU PANTANG 

Susun jadual anda mengikut berapa kalori makanan yang anda perlukan.

Kenal pasti juga makanan-makanan yang boleh membuatkan berat badan anda sukar turun. Sebagai contoh roti putih yang dijadikan sarapan adalah lebih baik anda gantikan roti puting dengan roti perang.

Begitu juga dengan nasi yang diambil untuk makan tengahari dan malam. Gantikan nasi putih dengan nasi beras perang atau pun pasta. Elakkan mengambil biskut manis atau biskut bergula sepanjang tempoh anda berpantang.

Tetapi sebagai amaran, jangan pula anda ‘cheat’ sesudah anda berpenat lelah buat jadual makan. Jika anda sanggup tadah telinga mendengar perlian suami atau kawan-kawan, anda bolehlah meneruskan niat anda makan sebanyak-banyaknya ketika dalam pantang.

Sebaiknya anda kekalkan pemakanan kurang karbohidrat ini walaupun anda kembali ke pejabat semula.

 

MENYUSU BAYI

Kurus secara alami. Sesuatu yang saya suka sangat bab menyusu badan. Tahukah anda, setiap kali kita menyusu, setiap kali itulah kalori kita dibakar.

Untung sangat jika anda menyusu badan berbanding ibu yang memberikan susu formula kepada anaknya.

Namun, perjalanan penyusuan ini bukanlah semudah ABC seperti yang dibayangkan oleh anda, terutamanya jika ini kali pertama anda menyusu bayi akan ada banyak cabaran yang bakal anda lalui. Oleh itu, siapkan dengan ilmu penyusuan sedari anda hamil lagi.

Untuk ibu yang kurang susu badan boleh dapatkan AURAMOM MILK yang membantu menghasilkan lebih banyak susu badan yang dapat memberi kepuasan bayi anda minum susu nanti. Susu ibu banyak khasiat berbanding susu serbuk biasa oleh itu kita di galakkan bayi yang baru lahir minum susu ibu.

 

KAWAL PEMAKANAN ANDA

Anda perlu faham nasi yang anda makan dua kali ganda bukan penyebab susu anda banyak. Komposisi utama susu badan ialah air dan protein. Jadi lebihkan pengambilan air dan protein berbanding karbohidrat.

Antara makanan yang boleh banyakkan susu ialah sup lobak putih, ikan, ayam, soya dan sayur sawi. Tetapi bukan semua milk booster adalah sama untuk setiap orang. Ada yang serasi dengan lobak putih, tetapi ada juga yang tidak. Oleh itu, anda perlu try and error apakah makanan yang boleh membanyakkan susu badan anda.

 

Rajinkan Bersenam

Lepas bersalinan kita kena jaga betul-betul body kita ini antara tips ringkas cara senaman ringkas yang boleh di lakukan di rumah

 

 

MINUM AIR DETOX

Untuk jimat kos kita boleh buat sendiri air detox ini antara paling popular org ramai lakukan untuk turunkan berat badan

Untuk lebih mudah  DAPATKAN RAHSIA DETOX DAN KURUS? AURAWHITE JUICY FIBRE ORGANIC VEGETABLE & SUPERFRUITS (15 sachet) beperisa Blackcurrant :-
-Membantu metabolisma tubuh membakar lemak yang berlebihan.

-Bertindak sebagai bahan api dengan tenaga dan membaiki tisu rosak Selamat dan tiada kesan sampingan.

-Mengurangkan selera makan dengan sihat dan seimbang.

-Menyingkirkan selulit (Lemak Degil) dari lapisan bawah kulit.

-Meningkatkan jisim otot tanpa lemak.

-Mengawal pembentukan lemak baru dalam badan.

Cara Pemakanan:
Campurkan 1 sachet bersama 120ml air sejuk ke dalam gelas dan kacaukan atau gunakan shaker pengoncang. Diamalkan pada waktu malam sahaja sebelum tidur. Kesan dalam 6-8 jam.

(simpan ditempat yang sejuk dan kering / Jauhkan daripada kanak-kanank / Tidak disarankan untuk ibu yang mengandung)

 

Saya harap perkongsian ini memberi manfaat kepada anda, khususnya ibu hamil yang sedang menunggu masa sahaja untuk lahirkan bayi.