BAHAYA BILA RAMBUT SUDAH MULA GUGUR


 

Setiap orang akan mengalami masalah keguguran rambut tidak kira lelaki atau perempuan . Bila dah banyak gugur lagi stress takut rambut akan botak walaupun di usia masih muda.

Bila rambut dah start gugur kalau tanpa buat apa-apa bahaya kerana ramai yang mengalami masalah gugur akan berlaku kepala botak walaupun usia baru 20an tapi perwatakan sudah nampak seperti orang sudah berusia.

 

Antara faktor yang menyebabkan rambut gugur disebabkan

1. KES PENGGUNAAN BAHAN KIMIA BERLEBIHAN PADA RAMBUT

Ini bagi orang yg suka sgt mewarnakan rambut atau meluruskan rambut. Penggunaan warna rambut sebegini boleh merosakkan rambut hingga ke akar. Thats why boleh menyebabkan keguguran rambut utk jangka masa tertentu..

..

2. PERUBAHAN HORMON / HORMON TAK STABIL

Selalunya kes sebegini terjadi pada wanita yang melahirkan anak ataupun kpd wanita yg mengandung. Untuk tempoh tertentu, hormon wanita setelah melahirkan anak atau mengandung ini terganggu, so menjadi penyebab utama keguguran rambut yang teruk. Pengalaman sy sendiri melahirkan anak, kebiasaan sy mengalami keguguran rambut yg teruk ketika bayi berusia dalam lingkungan 7@8 bulan hingga setahun.. Faktor hormon adalah sesuatu yg sukar utk dikawal. Means kena terima keadaan ini dan cuba cari alternatif utk kurangkan keguguran rambut.

3. FAKTOR GENETIK

Genetik ialah faktor yg sukar dielakkan. Jika parents sememangnya mengalami masalah keguguran rambut, ini boleh juga berlaku kepada anak-anak.

..

4. ALIRAN DARAH TIDAK LANCAR

Seringkali kita dengar ada certain orang mempunyai masalah perjalanan darah tidak lancar. Antara aspek yg boleh dikesan adalah seseorang itu pucat dan lesu malah kelihatan tidak berseri2. Darah yg tidak lancar mengalir pada tubuh seseorang boleh membawa kepada masalah keguguran rambut. Ini kerana aliran darah juga tidak elok berlaku disekitar kepala, yg blh membawa kpd mslh tersebut.

..

5. ANGIN

Kebiasaan makan makanan berangin menjadi penyebab badan kita berangin. Badan yang berangin boleh menjadi faktor keguguran rambut.

..

6. PEMAKANAN

Gaya makanan yang sihat boleh membawa kepada kuatnya akar rambut. Kena jaga pemakanan. Tidak boleh makan makanan sebarangan yang tidak sihat spt maggie dan fast food secara keterlaluan.. Utk elakkan rambut gugur, banyakkan makan sayur, buah dan yang mengandungi biotin, zink, serta vitamin B12, B6, A, dan E.

..

7. KEBERSIHAN RAMBUT

Rambut terutama bagi wanita bertudung mudah terdedah kepada bau akibat diperam.  Bukan shja wanita bertudung, malah orang lelaki dan wanita yg tdk bertudung juga perlu menjaga kebersihan rambut. Akibat terdedah kpd panas dan lembab menyebabkan kulit kepala tidak sihat.

Kulit kepala jika tidak dijaga kebersihan akn mudah membawa kepada jangkitan kuman. So keadaan2 ini perlu dielakkan dengan cara selalu mencuci kepala dan rambut dengan pembersih rambut yg betul.

8. JARANG MENCUCI RAMBUT

Rambut yang jarang dicuci akan terdedah kepada keguguran. Ini kerana jika jarang dicuci, kulit kepala akan lembab dan berminyak. Rambut dlm keadaan sebegini jika terdedah kpd matahari akn menyebabkan kulit kepala berpeluh. Ini mengakibatkan folikel rambut akan menyerap peluh dan seterusnya menyebabkannya lembab dan seterusnya menyebabkan rambut gugur..

 

Aurawhite ada mengeluarakan satu produk yang  dapat membantu mereka mengalami masalah keguguran rambut. Bertidak sekarang sebelum terlambat.

   Ramai pengguna berpuas hati kerana lepas guna namak kurang rambut yang gugur lepas sebulan sudah nampak anak-anak rambut baru mula tumbuh. Macamana dapatkan produk Hair Tonic ni boleh hubungi nombor dibawah ini.

Taip Hair tonic send ke 0182303981 atau 0135088888

atau tekan link ini untuk fast respon

( www.wasap.my/60182303981/hairtonic ) ( www.wasap.my/60135088888/hairtonic )

Tekan link ini untuk pembelian dan terus penhantaran ke rumah lebih mudah dan pantas.

AuraMen Hair & Beard Growth Spray

video
please specify correct url